HomeConfort 365 | PRODUSE | Referinte | Pentru parteneri | Contact                                       

Separarea clară între apa menajera şi apa din  rezervorul de stocare

 

Sanicube ROTEX este o combinaţie de rezervor pentru depozitarea apei calde şi un sistem de incalzire a apei. Căldură reală nu este stocată în apa menajera, ci  în apă depozitata separat. Conţinut de apă intern este relativ scăzut la 19 - 80 l, în funcţie de tipul de rezervor de stocare. Capacitate totală a rezervorului  de stocare este de 300 - 500 l, cu toate acestea. Volumul de căldură, care pot fi stocata şi extrasa este foarte mare

Rezervor de stocare de căldură şi fluxul de încălzire

Rezervor de depozitare de apă este umplut o dată în timpul puneri în funcţiune şi este folosit doar pentru stocarea de căldură. Nu este nici înlocuita nici consumata. Rezervorul de stocare în sine constă în întregime din plastic, peretele interior şi exterior este fabricat din polipropilena rezistent la impact (PP), spaţiul dintre ele este izolat cu spuma-conservare.
Acest lucru produce valori de izolare termică excelenta şi păstrează pierderile de suprafaţă la un nivel minim. Incălzirea rezervorului de depozitare a apei şi de încărcare a rezervorului de stocare poate fi efectuată în diferite moduri:
  • Cu încălzirea apei (petrol, gaz, cazane pe combustibil solid, pompe de căldură sau de energie termică furnizata) printr-un schimbător de căldură din oţel inoxidabil.
  • Cu energie solară, încălzirea directă din rezervorul de stocare de apă prin intermediul Sistemului ROTEX Solaris.
  • Cu un element electric de încălzire (opţional 2 sau 2-6 kW).

Apa calda (apa menajera) este încălzită într-un schimbător de căldură din otel inoxidabil, care este cufundat rezervorul de stocare. a apei

Descarca documentatie
Rotex Sanicube
Rotex Sanicube© Copyright Tin Lavir SRL 2010