HomeConfort 365 | PRODUSE | Referinte | Pentru parteneri | Contact                                       

Sanicube Solaris - rezervor de stocare perfect stratificat

 
Rezervor de  stocare din Sanicube ROTEX Solaris este o constructie solida din plastic cu un înveliş dublu. Spaţiul dintre recipientul din interior şi exterior are izolare termică cu spumă excelenta. În interior, în funcţie de design, există două  pana la patru schimbătoare de căldură realizate din ţeavă de oţel inoxidabil ondulat. Rezervorul de 500 l este umplut o dată cu apă de la robinet  fără aditivi. Solaris Sanicube este împărţit în două domenii principale: partea de sus, întotdeauna partea calda - zona de proces a apei  şi partea inferioară mai rece - zona solara.

Temperatura optimă în fiecare stratificare

In sistemele solare termice este important ca rezervorul de stocare de căldură are cele mai bun comportament posibil pronunţat in stratificarea temperaturii. Stratificarea temperaturi este, prin urmare, posibil, deoarece apa fierbinte este mai uşoară decât apă rece şi se ridică . În partea de sus a rezervorului de stocare a apei procesata este încălzită. Acesta este locul unde sunt temperaturile  ridicate sunt în control pentru a asigura că există întotdeauna suficientă apă caldă disponibila. Apa este stocată în partea de jos a rezervorului de stocare şi este furnizat de funcţionarea solare direct la panouri solare.Cu cat mai rece  apa care curge prin panourile solare cu atat mai eficient îşi desfăşoară activitatea.

Acesta e modul in care scoate totul afara

Apă rece, proaspătă este introdusă în cel mai adânc punct din rezervorul de stocare. De acolo, se ia în sus sper ţeavă de oţel inoxidabil ondulat acţionand ca un schimbător de căldură şi încălzita, în conformitate cu principiul de încălzire instantanee a apei. Acest lucru asigură că temperatura în cea mai mică parte din rezervorul de stocare, de unde panourile solare sunt alimentate cu apă este răcit la maxim. Acest tip de conducta de apă generează o stratificarea a temperaturii in modstabil, puternic şi precis în rezervorul de stocare. Conductivitate termică redusă de pe  perete  de plastic al containerului  favorireaza şi stabilizeaza comportamentul de stratificare. Spre deosebire de rezervoare de stocare metalice, practic, nici un pic de căldură nu se duce în peretele rezervorului de jos.

 

Descarca documentatie
Rotex Solaris
Rotex Solaris© Copyright Tin Lavir SRL 2010